SISTEME SCADA

Monitorizare, Control si Achizitii de Date

sisteme de Automatizari Scada

SCADA este prescurtarea pentru Monitorizare, Control si Achizitii de Date (Supervisory Control And Data Acquisition). Termenul se refera la un sistem amplu de masura si control. 

Automatizarile SCADA sunt folosite pentru monitorizarea sau controlul proceselor chimice, fizice, de transport, in principiu instalatii industriale.

referinte:

sisteme industriale & procese tehnologice

Sistemele SCADA se refera de obicei la un centru de comanda care monitorizeaza si controleaza un intreg spatiu de productie.

Cea mai mare parte a operatiunilor se executa automat de catre RTU – Unitati Terminale Comandate la Distanta (Remote Terminal Unit) sau de catre Unitatile Logice de Control Programabile – PLC (Programmable Logic Controller).

EXEMPLU AUTOMATIZARE SCADA

Alimentare energie electrica

EXEMPLU DULAPURI SIEMENS

SISTEM DE MONITORIZARE SI ACTIONARE COMPLEX

beneficii

CENTRU DE COMANDA

Functiile de control ale centrului de comanda sint de cele mai multe ori restrinse la functii decizionale sau functii de administrare generala

CONEXIUNI

Sistemele SCADA folosesc conexiuni radio, seriale sau conexiuni modem in functie de necesitati. Pentru amplasamente mari cum ar fi cai ferate sau statii de alimentare sint folosite de asemenea conexiuni Ethernet si IP/Sonet.

AVANTAJE OPERATIONALE

AVANTAJE ECONOMICE

AVANTAJE Manageriale

OFERIM SOLUTII SCADA PERSONALIZATE

Contacteaza-ne gratis pentru oferta pret.