BMS - Building Management System

Sistem complex de management, monitorizare si control al cladirilor

BMS

Building Management System este un sistem complex de monitorizare a cladirilor bazat pe un computer instalat in cladiri, care controleaza si monitorizeaza echipamentele mecanice si electrice ale cladirii, cum ar fi:

BMS-ul este cel mai des intalnit la cladiri de mari dimensiuni.

 Principala functie este sa  administreze mediul din interiorul cladirii si poate controla printre altele temperatura, nivelul dioxidului de carbon si umiditatea din cladire. 

actionare inteligenta automata

Prin operarea ventilatoarelor sau inchiderea/deschiderea clapetelor se controleaza incalzirea si racirea si se gestioneaza sistemele care distribuire aerul prin cladire. Se controleaza local amestecul de caldura si racoare pentru a obtine temperatura dorita in camere.

Exemplu automatizare centrala tratare aer si ventiloconvectori
Exemplu raportare grafica energie consumata pe zile/ luni/ ani

componenta critica in gestionarea consumului de energie

Sistemele legate la BMS de obicei reprezinta 40% din consumul de energie al unei cladiri iar daca se include si iluminatul, procentul se apropie de 70%.

Sistemele BMS sunt o componenta critica in gestionarea consumului de energie. Daca sunt configurate incorect poate insemna o pierdere de 20% din consumul total de energie al unei cladiri.

BMS poate fi legat la control acces

Odata cu mediul intern al cladirilor, sistemul BMS este de multe ori legat la control acces (turnicheti si usi de acces controland accesul si traficul din cladire) sau alte sisteme de securitate cum ar fi CCTV (televiziunea cu circuit inchis) sau senzorii de miscare. 

CONTROLEAZA Sistemele anti incendiu

Sistemele de detectie si avertizare incendiu sunt de cele mai multe ori legate la BMS, in caz de incendiu actionand asupra sistemelor de ventilatie, asupra lifturilor, asupra sistemului de control acces si a celorlalte sisteme adiacente, asigurand o evacuare sigura a persoanelor din cladire si impiedicand raspandirea focului si a fumului prin sistemul de ventilatie.

OFERIM SOLUTII bms PERSONALIZATE

Contacteaza-ne gratis pentru oferta pret.